the ultimate answer

”the answer to the ultimate question of life, the universe, and everything” nu e 42, cum crede toată lumea, e de fapt un câine. orice câine pe care-l iei acasă și îl faci parte din familia ta.

după 3.5 ani de conviețuire cu un demn reprezentant al acestei specii, am ajuns la convingerea fermă că puține lucruri pe lumea asta au un efect mai bun asupra omului decât să decidă să-și împartă viața cu un câine. (ezit să spun ”să-și ia”, pentru că asta sună unilateral, iar orice relație are două capete.)

un câine o să te scoată din casă chiar și când tu de bunăvoie n-ai ieși, în consecință o să te ajute să-ți crești nivelul de serotonină și împotriva voinței tale. un câine o să te asculte, dar numai când înveți să vorbești pe limba lui, iar asta înseamnă să-l asculți și să-l respecți tu pe el întâi – ceea ce e baza oricărui curs de comunicare sau leadership din lume. un câine o să rămână netulburat de faptul că tu plângi după trecuturi iremediabil pierdute sau te stresezi pentru viitoruri incerte – el vrea să se joace _acum_ și uite așa te aduce în prezent, mai repede decât eckhart tolle și sadhguru la un loc.

un câine te iubește, poate – dar, mult mai important, îți dă ocazia să-l iubești tu pe el. pentru că, după ani de analizat această problemă în propriul meu procesor deep thought, am ajuns la concluzia că nevoia umană de a fi iubit este cam overrated. esențială mi se pare nevoia umană de a iubi, de a deversa undeva acest preaplin de iubire cu care ne naștem toți și care are nevoie să circule spre un recipient care să aibă abilitatea și capacitatea să îl primească. cei mai mulți dintre noi, adulții, au nevoie de antrenament de ani întregi și un reset mental complet ca să redobândească această capacitate. un câine însă vine gata echipat în dotarea de bază cu aparatul iubirii perfect funcțional, cu exercițiul limitelor, cu joaca doar de dragul jocului, cu bucuria momentului prezent, cu dorința de a învăța totul despre tine și disponibilitatea de a te lăsa să înveți totul despre el. un câine te face un om mai bun ❤️.

(e posibil să fie adevărat și pentru pisici, hamsteri, ratoni sau plante, dar eu am învățat cu câinele, deci despre asta vorbesc :))

Ana

Leave a Reply

Your email address will not be published.