timp de calitate cu mama

printre altele, azi am fost la maica-mea in vizita.
context: mama locuieste cu bunica-mea, respectiv soacra ei. si cum desigur nici o soacra nu e perfecta [in afara de superdoamna T, fosta mea viitoare soacra, care este adorabila – si nu spun asta pentru ca inca imi cumpara cadouri :))], bunica-mea are si ea un urias defect care uneori ne face sa uitam numeroasele ei calitati 🙂 – vorbeste nonstop. literally nonstop. realmente nu inteleg cand are timp sa respire.
pe de alta parte mama, in general o persoana foarte toleranta, detesta si ea trei lucruri in viata asta – avioanele, apa bauta din cani in loc de pahare si vorbaria lunga fara rost.
locuitul lor impreuna este a match made in heaven atata timp cat reusesc sa se evite reciproc macar 2-3 ore pe zi. dar, avand in vedere ca amandoua sunt la pensie, uneori planetele nu se aliniaza chiar asa bine :))
azi stateam de vorba cu mama in sufragerie. de 2 luni de cand am revenit pe singles market imi tine saptamanal cate un mic discurs motivational ca sa se asigure ca nu cad in butoiul cu melancolie. [ce stie ea saraca de rezerva secreta de ciocolata, adevaratul meu colac de salvare :))]
astazi a terminat speech-ul de rigoare cu observatia justa ca mama, in viata cel mai important lucru este sanatatea. daca esti sanatos, poti sa rezolvi orice problema ai avea.
da, zic, dar vezi tu mama, noi astia care suntem sanatosi ne inventam tot felul de alte probleme, ca sa ne tinem ocupati.
daaa, aproba ea. si dupa o scurta pauza revine: acum inteleg de ce bunicu, dumnezeu sa-l ierte [socrul ei, sotul bunicii de mai sus], tot timpul cand ne desparteam imi ura “sanatate!” pleca de la noi si il auzeam pana jos pe scari: “sanatate manita, sanatate!” si eu eram tanara si ma gandeam ce tot zice asta numai de sanatate in sus, sanatate in jos, sa mai zica ceva si de bani! :)) ei bine, acum il inteleg.
si dupa inca o pauza, resemnata, uitandu-se sugestiv in sus spre tavanul deasupra caruia e camera bunica-mii:
bine, acum inteleg si de ce se ducea dupa sare tocmai in pantelimon.
:)))